Despre
Noi

GAMMA PRINT
BRASOV

GAMMA PRINT
SERVICII TIPOGRAFICE BRASOV

Compania si-a inceput activitatea in 2007, pozitionandu-se de-a lungul timpului ca o afacere bazata pe incredere, respect si seriozitate. De atunci ne extindem  permanent portofoliu de produse si servicii oferite bazate pe onestitate si respect fata de partenerii nostri.
Suntem specializati in oferirea serviciilor si solutiilor performante in domeniul produselor tipografice.

Servicii

GAMMA PRINT

TIPAR OFFSET & TIPAR DIGITAL

Tipariturile realizate pe masini offset sunt zona premium a materialelor tiparite, avantajele fiind nete comparativ cu digitalul in ceea ce priveste calitatea printului si a culorilor! Aceasta metoda este una dintre cele mai comune modalitati de creare a tipariturilor. Cateva dintre rezultatele sale comune finite includ: ziarele, revistele, brosurile, articolele de papetarie si cartile. Comparativ cu alte metode de imprimare, imprimarea offset este cea mai potrivita pentru producerea, din punct de vedere economic, a volumelor mari de printuri de inalta calitate, intr-un mod ce necesita putina intretinere. Multe tipografii ce adopta acest procedeu folosesc computerul, ceea ce creste si mai mult calitatea lor.

Completam serviciile de tipar offset cu cel digital, acesta fiind procesul de tiparire profesionala a unor materiale grafice, pe o varietate de medii, avand ca sursa o imagine digitala. Tiparul digital este raspunsul industriei tipografice la cerintele unei piete care impune termene de livrare din ce in ce mai scurte si care se adapteaza foarte bine pentru tiraje mici si medii.

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Solutii complete

GAMMA PRINT BRASOV

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Daca nu v-ati pus inca problema metodei potrivite de tiparire este timpul sa aflati cate ceva despre avantajele sistemelor de imprimare. Anumite lucrari pot fi tiparite in mai multe feluri dar avantajos este sa alegeti metoda care vi se potriveste pentru a obtine maximum de profit in calitate si pret.
Tiparul digital in coli de dimensiuni mici si medii (32 x 45 cm, respectiv 50 x 70 cm) este destinat tirajelor mici, de maximum 100-150 exemplare sau coli tipografice de format A3+ (32 x 45 cm); este indicat, de asemenea, in cazul in care doriti sa personalizati fiecare exemplar (cu cate un nume diferit de exemplu); de asemenea, tiparul digital foloseste o gama mai redusa de hartii si cartoane.
Tiparul digital in bobina de dimensiuni medii, cu latimea de 50 cm este o raritate dar va anuntam ca exista. Practic putem imprima in policromie (CMYK) fata-verso in acelasi timp pe latimea bruta de 50 cm (48 cm finit) si pe lungime de multi metrii (lungimea bobinei), afise, postere sau display-uri, la calitate aproape identica cu tiparul offset, pe hartii si cartoane offset si dublu-cretate intre 60-350 g/mp.
Tiparul digital de mari dimensiuni, pe plotter, se executa pe hartie in sul de latimi cuprinse in general intre 1 m si peste 2 m. Se aplica la lucrari de dimensiuni mari in special pentru outdoor sau afise si panouri expozitionale, panouri de prezentare. Imprimand pe hartie sau plastic in sul, lungimea teoretic este limitata de lungimea sulului.
Tiparul offset sau, altfel spus, tiparul clasic, este destinat marii majoritati a lucrarilor tipografice. Ramane cel mai performant sistem de multiplicare pe suport de hartie si carton si, totodata, cel mai fidel in reproducerea culorilor. Incepand de la un tiraj de 100-150 de coli in sus este, de asemenea, cel mai economicos mod de imprimare.
Pana la un tiraj de aproximativ 50.000 de exemplare (de exemplu brosuri) competitiv este tiparul offset in coli, iar peste acest tiraj devine mai convenabil tiparul offset in bobina, pe masinile asa-zis rotative.

Pe hartiile cretate cu unul pana la trei straturi, pigmentul cernelii tipografice ramane concentrat pe suprafata neteda si culorile apar vii, cu contrast puternic si definitie neta, in timp ce pe cele cu porozitate mare, offset, cerneala se disperseaza in volumul hartiei si porii sai adanci, obtinandu-se nuante de culoare vizibil mai palide, punctele de raster si marginile zonelor imprimate fiind mai difuze.
Cerneala se usuca mai repede pe hartia cretata decat pe cea offset, ceea ce poate fi un atu in cazul in care va grabiti cu o lucrare. Pe de alta parte, hartia offset este ceva mai ieftina, mai odihnitoare pentru citit, mai placuta la atingere, creand impresia unei hartii cu textura naturala.
Atentie cand alegeti hartie cretata mata: trebuie sa stiti ca si pe acest tip de hartie partea imprimata va avea aspect lucios (cu cat mai multa cerneala, cu atat mai mult luciu). Ambele tipuri de hartie cretata, lucioasa si mata, au acelasi pret. Avantajul, in cazul hartiei lucioase, este acela ca cerneala se usuca mai repede decat pe cea mata si lucrarea poate intra in procesul de finisare cu o zi mai devreme.
Hartiile si cartoanele speciale sunt pe cat de frumoase, pe atat de pretentioase si, mai ales, scumpe. Pretul lor poate fi de 2-3 ori mai mare decat al hartiilor clasice, offset sau cretate, cu acelasi gramaj pe metru patrat. In general, se opteaza pentru hartii si cartoane speciale cand aveti de imprimat una sau doua culori Pantone, fara reproduceri fotografice. Antetele, cartile de vizita, invitatiile, felicitarile, copertele de brosuri, mapele etc. sunt lucrari care pot fi imprimate pe cartoane si hartii speciale.
Acestea sunt produse in diverse nuante de culoare, sunt de tipul offset, poroase, care se comporta foarte bine la deformari mecanice precum embosul si timbrul sec. Pot avea striatii sau diverse pattern-uri in relief, filigran (watermark), scame de bumbac etc; pot integra, in compozitia lor, diverse alte materiale care sa le innobileze, precum prafuri metalice, sidef sau chiar flori si materie vegetala uscata.
Se pot imprima cu succes si policromii sau suprafete mari de culoare pe acele hartii si cartoane speciale care au in continutul lor si creta.

Solutia cea mai indicata este sa apelati la un grafician cu experienta in tiparul profesional (offset), atunci cand doriti sa obtineti un rezultat bun cu costuri controlabile si intr-un timp bine determinat. Experienta acestuia in relatiile cu tipografiile va ajuta sa aveti in final un fisier bine realizat, care sa nu presupuna corecturi si, respectiv, costuri suplimentare. Graficianul trebuie sa poata aprecia cat de bine va iesi la tipar o anume fotografie si ce corectii cromatice trebuie sa-i aplice, sa poata aprecia diferentele cromatice intre monitorul pe care-l foloseste si un tipar offset bine calibrat. Are nevoie de cunostinte si concepte elementare precum: “bleed”, “rezolutie corecta”, “culori CMYK” etc.
Alegerea de a va face singuri grafica, atunci cand nu aveti suficienta experienta, poate sa va aduca in situatia in care fisierul trebuie corectat si adaptat; aceasta presupune intarzieri, plata acestui serviciu si, de multe ori, un rezultat final care sa nu fie la inaltimea asteptarilor dumneavoastra.
Varianta optima este cea a conlucrarii cu graficianul: ii puteti spune exact ceea ce va intereseaza sau ii puteti furniza indicii si repere similare. Culegeti tot textul in Word, verificati-l si corectati-l inainte sa-l dati graficianului; alegeti imagini de calitate, cu rezolutie mare, pentru tipar (300 dpi) si stabiliti clar unde trebuie introduse. Premisa de la care trebuie sa porniti este ca stiti foarte bine ceea ce doriti sa aveti, in final, si ca mesajul ajunge clar si transparent la persoana care realizeaza grafica. Daca acest lucru se intampla, veti obtine rezultatul scontat, intr-un timp scurt si cu un pret rezonabil.
In cazul in care nu aveti un contact, tipografia va poate recomanda un grafician cu care lucreaza constant si care stie exact ce anume trebuie sa livreze. Este o solutie buna, care va scuteste de batai de cap si probleme.

Sistemul de Tipar Offset functioneaza pe baza paletei de culori C M Y K (CYAN MAGENTA YELLOW BLACK).
Din acest motiv va rugam insistent, ca atunci cand trimiteti un document pentru a fi tiparit, sa va asigurati ca acesta este realizat in aceasta gama de culori si nu in alta ( RGB, LAB, HSE etc.). Pe langa gama de culori C M Y K, in Tiparul Offset, mai sunt acceptate si culorile tip PANTONE.Aceste culori sunt formeaza o paleta de culori standardizata de PANTONE LLC, o divizie subsidiara a companiei X-Rite.
Standardul PANTONE MATCHING SYSTEM® a fost creeat in anul 1963, de catre Lawrence Herbert, ca nevoie de a standardiza identificarea, potrivirea si comunicarea anumitor tipuri de culoare, in lumea graficii. Datorita utilajelor si sitemelor de verificare de ultima generatie, putem oferi un tipar de inalta calitate, atat la policromie ( C M Y K ) cat si atunci cand este vorba de un tipar la mai mult de 4 culori (policromie + culori Pantone).
La sediul tipografie noastre veti gasi specialisti care va pot indruma in privinta folosirii culorilor, atat C M Y K cat si cele Pantone.
Dispunem atat de catalogul PANTONE FORMULA GUIDE care va va indruma si va va arata diferenta vizula a celor 1114 culori tip Pantone, pe diferite suporturi de tipar (mat si lucios), facandu-va mult mai usoara misiunea de a alege sau nu o culoare in lucrarile dumneavoastra, cat si de revolutionarul PANTONE 4-COLOR PROCESS GUIDES, ce va va permite sa vedeti echivalentul unei culori PANTONE in paleta de culori C M Y K.
Specialistii nostri verifica fiecare document ce urmeaza a fi tiparit, din punctul de vedere al unor criterii bine stabilite. Daca vom descoperii culorii ce nu se inscriu in cele descrise mai sus, va vom anunta si va vom ruga respectuos sa le transformati conform cerintelor sistemului de tipar offset. Daca nu reusiti dumneavoastra, le vom transforma noi, dar fara a ne asuma responsabilitatea rezultatului final, dupa procesul de tiparire.

FISIER GATA PENTRU PRINT:
Pentru a obtine un material tiparit finit, trebuie sa tinem cont de urmatoarele specificatii tehnice:
- Fisierul sa fie in format PDF ( preferabil);
- Formatul (dimensiunea) sa fie la brut, adica dimensiunea finita la care se adauga o margine de taiere de ~ 5 mm;
- Elementele grafice vor fi dispuse la o distanta de aproximativ 10 mm fata de marginea de taiere. Zona de siguranta va contine elemente grafice ce se doresc a fi taiate ( acestea vor aparea pana la marginea hartiei).
Continutul fisierului: - Imaginile bitmap vor fi in format CMYK la rezolutia de 300 dpi. Este obligatoriu ca fonturile grafice sa fie convertite in grafica de tip vectorial (curbe, outlines), iar fonturile de baza (texte normale, beletristica) sa fie integrate in pdf (Embedded);
- Sa nu contina semne tipografice (semne de taiere, crops-uri, color bar-uri, semne de potrivire). FISIERE EDITABILE
In cazul in care fisierul este trimis in format:
- .cdr – Corel Draw – sa fie salvat prin functia “Prepare for service bureau”sau “Collect for output” unde sa includa .pdf, .cdr, fonturi, lista fonturi. Sa nu contina obiecte gen OLE – inserate cu ajutorul functiei copy/paste dintr-o alta aplicatie. Pentru salvare pdf folositi func?ia “Publish to pdf” cu setari “prepess” sau “high quality print”;
- .ai – Adobe Illustrator – Fonturi convertite cu functia “Create outline” Shift+Ctrl+O sau transmise impreuna cu fisierul;
- .eps (Encapsuled PostScript) – generat cu Adobe Illustrator;
- .psd – Adobe Photoshop – setat la 300 dpi in mod CMYK;
- .indd – Adobe Indesign – salvat prin functia “Package” Alt+Shit+Ctrl+P;
- .tiff – generat fara compresie;
- .jpg – generat la calitate maxima.
Daca este necesara prelucrarea si procesarea fisierelor editabile se va percepe o taxa suplimentara (DTP – Desk Top Publisher). Exceptie fac fisierele care trebuiesc doar salvate PDF ca FISIER GATA DE PRINT si fara a li se aduce modificari, ca de ex: – adaugare margini bleed, mutarea unor elemente din zona de siguranta, modificarea textelor, modificarea imaginilor, etc. SUPORTUL DE DATE
Fisierele ne pot parveni prin/pe:
- Internet – e-mail, ftp, site-uri specializate in transferul fisierelor;
- CD – DVD;
- HDD extern;
- Memorii flash – USB.
Un fisier pregatit corect va usura mult si munca dumneavoastra si a noastra. Timpul de realizare al unei lucrari poate fi de doar cateva zeci de minute in loc de multe ore.

Aceste dimensiuni standard ale diverselor formate sunt recunoscute si utilizate la nivel international.
Dimensiuni formate standard (ISO A):
A0: 841 x 1189 mm sau 33.13" x 46.84"
A1: 594 x 841 mm sau 23.40" x 33.13"
A2: 420 x 594 mm sau 16.54" x 23.40"
A3: 297 x 420 mm sau 11.70" x 16.54"
A4: 210 x 297 mm sau 8.27" x 11.70"
A5: 149 x 210 mm sau 5.87" x 8.27"
Formatul A0 este definit ca formatul standard cu suprafata de 1 mp (suprafata necesara pentru calcularea greutatii diverselor tipuri de hartie). Fiecare dimensiune reprezinta jumatate din dimensiunea formatului mai mare. Astfel daca taiem o hartie A0 obtinem doua hartii A1. Daca taiem o hartie A1 obtinem doua hartii A2 si tot asa... Acest raport de 1 la 2 este important pentru micsorarea la scara utilizata in microfilme, scanari, copieri, multiplicari, arhivari ale documentelor.
Dimensiuni formate standard (ISO B):
Seria ISO B a fost creata pentru a satisface cerintele cand intre formatele de tip A exista diferente mari.
B0: 1000 x 1414 mm sau 39.40" x 55.71"
B1: 707 x 1000 mm sau 27.85" x 39.40"
B2: 500 x 707 mm sau 19.70" x 27.85"
B3: 354 x 500 mm sau 13.94" x 19.70"
B4: 250 x 354 mm sau 9.85" x 13.94"
B5: 177 x 250 mm sau 6.97" x 9.85"
Dimensiuni formate standard non-metrice:
Sistem folosit in inginerie (US):
ANSI A: 215.9 x 279.4 mm sau 8.5" x 11"
ANSI B: 279.4 x 431.8 mm sau 11" x 17"
ANSI C: 431.8 x 558.8 mm sau 17" x 22"
ANSI D: 558.8 x 863.6 mm sau 22" x 34"
ANSI E: 863.6 x 1117.6 mm sau 34" x 44"
Sistem folosit in arhitectura (US):
ARCH A: 228.6 x 304.8 mm sau 9" X 12"
ARCH B: 304.8 x 457.2 mm sau 12" X 18"
ARCH C: 457.2 x 609.6 mm sau 18" X 24"
ARCH D: 609.6 x 914.4 mm sau 24" X 36"
ARCH E: 914.4 x 1219.2 mm sau 36" X 48"
Formate standard sistem american:
Letter: 215.9 x 279.4 mm sau 8.5" x 11"
Legal: 215.9 x 355.6 mm sau 8.5" x 14"
US Government: 203.2 x 279.4 mm sau 8" x 11"
Statement: 139.7 x 215.9 mm sau 5.5" x 8.5"
Executive: 184.2 x 266.7 mm sau 7.25" x 10.5"
Folio: 215.9 x 330.2 mm sau 8.5" x 13"
Quarto: 215.0 x 275.0 mm sau 8.4" x 10.8"
Tabloid: 279.4 x 431.8 mm sau 11" x 17"
Ledger: 279.4 x 431.8mm sau 11" x 17"

Produse

GAMMA PRINT

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Furnizam pliante de diferite dimensiuni, cu un format landscape, portrait sau patrat, cu grafica asigurata de client sau realizata de noi.

Pliante

Gamma Print

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Va putem furniza flyere, de diferite dimensiuni, cu un format landscape sau portrait, cu grafica asigurata de client sau realizata de noi.

Flyere

Gamma Print

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Va putem furniza mape de prezentare, de diferite dimensiuni, cu buzunar lipit sau stantat.

Mape de Prezentare

Gamma Print

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Va putem furniza afise, de diferite dimensiuni, tiparul va fi executat pe hartie cu un gramaj cuprins intre 120g si 300g, lucioasa sau mata.

Afise

Gamma Print

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Pungi biodegradabile personalizabile, Pungi de hartie personalizabile, Ambalaje biodegradabile, Cutii din carton.

Ambalaje

Gamma Print

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Furnizam pe baza de comanda etichete autocolante in rola, etichete pretiparite, etichete tiparite sau etichete blanc etc.

Etichete

Gamma Print

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Va oferim carti de vizita atat la dimensiuni standard dar si atipice, cu grafica asigurata de client sau realizata de noi.

Carti de Vizita

Gamma Print

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Oferim servicii de tiparire a cartilor in tiraje mici sau mari, alb-negru sau color, sau pe tipar offset.

Carti

Gamma Print

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare

Furnizam calendare in diferite dimensiuni, de perete, de birou sau de buzunar, cu grafica clientului sau realizata de noi.

Calendare

Gamma Print

Comenzi Online

Magazin online & Cataloage

Clientii nostri

GAMMA PRINT

Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare
Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare
Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare
Tipografie Brasov | Agentie de publicitate Brasov | Gamma Print Brasov | Ambalaje | Productie Etichete | Etichete la comanda | Carti, Reviste, Afise, Pliante, Brosuri, Flyere, Mape de prezentare, Calendare
Back to top